Autóba rejtett pokolgép robbant Bengáziban

2013.09.11. 08:16 Módosítva: 2013.09.11. 09:33

Erős robbanás volt szerdán a líbiai Bengáziban, a külügyminisztérium egy ottani épülete előtt. A feltehetően autóba rejtett pokolgép súlyos anyagi kárt okozott, jelentették szemtanúk. Egyelőre nem tudni, hogy a detonációnak vannak-e áldozatai.

A robbantás időzítése bizonyára nem véletlen. Szeptember 11. van, ma van a World Trade Center és a Pentagon elleni terrortámadás 12. évfordulója és pontosan egy éve követték el az amerikai konzulátus elleni merényletet Bengáziban. Utóbbi támadásban meghalt az Egyesült Államok líbiai nagykövete és három másik amerikai diplomata.

A tavalyi líbiai támadás miatt a Fehér Ház rendszeres kritikákat kapott. A támadás kitervelőit és elkövetőit azóta sem sikerült azonosítani, a Fehér Ház szerint az akció mögött elsősorban az Ansar al-Sharia terrorszervezet áll.

Az elmúlt hetekben, hónapokban is rendszeresek a merényletek Líbia nagyvárosaiban. Katonatisztek, orvosok, bírák vannak az áldozatok között. Kedden a hadsereg egyik ezredese halt meg, amikor ismeretlenek felrobbantották az autóját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport