A Facebookon szívatják Juscsenkót

2013.09.19. 09:56

Hamis oldalt nyitottak Viktor Juscsenko volt ukrán államfő nevével a Facebook közösségi portálon - figyelmeztetett csütörtökön az exelnök Mi Ukrajnánk nevű pártja.

A közlemény szerint a nemrég megjelent oldalon hamis információkat helyeztek el, amelyeket sem Juscsenko, sem sajtószolgálata nem hagyott jóvá. Egyebek között szerepel rajta egy meghamisított videofelvétel, amelyen a volt államfő 2010-es elnökválasztási kampányából vágtak össze részleteket. Az esetet a párt politikai provokációnak minősítette. Arra kérte a közösségi portál látogatóit, hogy ne továbbítsák az oldalon lévő információkat, és ne hivatkozzanak azokra.

Áprilisban hasonló eset történt Jurij Lucenko volt belügyminiszterrel, akinek a nevével a Twitteren jelent meg egy hamis bejegyzés, amely szerint Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfőt április 28-án szabadon engedik.

Viktor Juscsenko - a 2004-es "narancsos" forradalom vezéralakja és az ellenzék közös elnökjelöltje - 2005 és 2010 között volt Ukrajna harmadik államfője. 2010-ben viszont már az elnökválasztás első fordulójában kiesett, végül korábbi ellenfele, Viktor Janukovics nyerte el az államfői posztot minimális szavazattöbbséggel Julija Timosenkóval szemben.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM