Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Dolláreső zúdult a becsületes hajléktalanra

2013.09.19. 16:22

Nem csak erkölcsi, de busás anyagi elismerést is kapott az a bostoni hajléktalan, aki néhány napja 2400 dollár készpénzt és 39 ezer dollárnyi utazási csekket – összesen több mint kilencmillió forint értéket – és egy kínai útlevelet talált egy hátizsákban, egy massachusettsi bevásárlóközpont közelében. A csomagot a férfi leadta a rendőrségen, ahol nem sokkal később jelentkezett a kínai tulajdonos is.

Az egykori bírósági alkalmazottból hajléktalanná lett Glen James története hallatán egy virginiai fiatalember indított gyűjtést a Gofundme.com oldalán, eredetileg ötvenezer dolláros célösszegggel. Ám ez már az első napon összegyűlt, sőt, mára 100 ezer dollárnál jár. A célösszeget mostanra 250 ezer dollárra emelte a szervező, Ethan Whittington, aki hamarosan találkozik Jamesszel, hogy megvitassák az összeg felhasználásának módját.

Az 54 éves hajléktalant elismeréssel illette a bostoni rendőrség is. Az ünnepélyes rendezvény után zavartan mosolygó férfi nem volt túl beszédes a mikrofonok kereszttüzében. Amikor valaki megkérdezte, hogy mi volna az egyetlen kívánsága, csak annyit mondott: ne legyen háború.