Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Megölte gondozóját a tigris

2013.09.19. 23:10

Halálra sebezte gondozóját egy állatkerti tigris a németországi Münsterben, a tragédiát emberi mulasztás okozta – közölte az állatkert vezetősége csütörtökön.

Az 56 éves, jelentős állatgondozói tapasztalattal rendelkező férfi etetéskor feltehetőleg elfelejtett elreteszelni egy nyílást a ketrecen, a vadállat később így kerülhetett közvetlen közelségbe az áldozattal.

A gondozó etetés után az állat kifutóját tisztította, amikor a Raszputyin névre hallgató, tízéves szibériai tigris bejutott a nyitva felejtett átjárón.

Az állatkert látogatói közül többen is szemtanúi voltak a halálos kimenetelű balesetnek, és azonnal értesítették az intézmény vezetését, a mentők azonban későn értek a helyszínre.

A halált okozó tigris betolakodóként tekintett a felségterületén tartózkodó gondozójára, a támadáskor természetes ösztöneit követte, és egy ilyen „találkozás” túlélésére nincs esély – mondta az igazgató.

A münsteri állatkertben összesen két – egy hím és egy nőstény – tigris él, a halált okozó Raszputyin 2005 óta lakik az intézményben. Németországban legutóbb 2012 augusztusában, a kölni állatkertben történt hasonló tragédia, az állatkert vezetése az akkori eset után agyonlövette a gondozóján halálos sebeket ejtő tigrist.