Piroska
-2 °C
5 °C

A Vörös-tengerbe zuhant egy amerikai katonai helikopter

2013.09.22. 20:07

A Vörös-tengerbe zuhant vasárnap egy amerikai harci helikopter öt emberrel a fedélzetén, a legénység tagjai után még folyik a kutatás – jelentette be az amerikai haditengerészet.

A szerencsétlenség érintettje a HSC-6 (Helicopter Sea Combat Squadron) helikopterszázad egyik MH-60S Knighthawk típusú helikoptere, amely az amerikai haditengerészet egyik legkorszerűbb, irányított rakétákkal felszerelt rombolóosztályához tartozó USS William P. Lawrence-en teljesített szolgálatot – olvasható a bahreini központú 5. flotta közleményében.

A helikopter öttagú személyzetéről még nincs semmi információ &dnash; közölte a haditengerészet, hozzátéve, hogy a balesetet nem ellenséges tevékenység okozta. A legénység utáni kutatásban repülőgépek és kisebb hajók is részt vesznek. A baleset oka még ismeretlen, azonban kivizsgálására nyomozás indul.

A USS William P. Lawrence romboló egyike a Vörös-tengeren tartózkodó USS Nimitz atommeghajtású repülőgép-hordozót kísérő öt hajónak, amelyek csak a parancsra várnak, ha esetleg szükség volna rájuk egy esetleges Szíria elleni katonai csapásnál.

A Nimitz eddig az Indiai-óceánon tartózkodott, néhány héttel ezelőtt vezényelték az Arab-tengerre. Az Indiai-óceánon felváltotta volna a Truman repülőgép-hordozó, de úgy döntött a katonai vezetés, hogy az is maradjon az Arab-tengeren, növelendő az amerikai jelenlétet a Perzsa-öböl térségében.