Lövések dördültek a kongresszus épületénél

2013.10.03. 20:40 Módosítva: 2013.10.03. 22:45
Lövéseket adtak le a rendőrök egy autóra az amerikai törvényhozás épületének közelében. Az autót a Fehér Háztól üldözték a rendőrök. A Capitolium környékét egy időre lezárták, de már feloldották a zárlatot.

A Fehér Háztól induló autós üldözés a Capitolium közelében ért véget, a rendőrök lövéseket adtak le az üldözött autóra, a törvényhozás körüli épületeket nagyjából fél órára lezárta a rendőrség.

A Fehér Ház egyik kapujánál lévő akadályba rohant egy fekete autó, ami nem volt hajlandó megállni a hatóságok figyelmeztetésére. Majd gyorsan megpróbált elhajtani, közben még a mögötte álló rendőrautónak is nekiütközött, de végül sikerült kikeverednie a kaputól.

Az üldözött autót egy nő vezette, a kocsiban volt egy egy év körüli gyerek is. Húsz rendőrautó vette üldözőbe a kocsit.

A nő út közben egy rendőrautónak is nekiment, egy capitoliumi rendőr megsérült, őt kórházba szállították, sérülései nem életveszélyesek. A rendőröknek engedélyezték, hogy fegyvert használjanak a vezető megállításához. Az autóból nem adtak le lövéseket.

Az AP a rendőrségre hivatkozva azt írja, hogy a sofőr meghalt. A gyereket is kórházba szállították, de ő nem sérült meg.

A rendőrség a történtek miatt ideiglenesen lezárta a Capitolium környékét, és arra kérte az épületekben dolgozókat, hogy zárkózzanak be, menjenek távolabb az ablakoktól. A Fehér Ház előtti Pennsylvania Avenue-t is lezárták. Barack Obama elnököt is értesítették a helyzetről.

A New York Times szerint az épületen kívül tartózkodó szenátorok hat-hét lövést hallottak. „Bumm, bumm, bumm, aztán szóltak, hogy hasaljunk le" – mondta Bob Casey szenátor.

Nagyjából fél órával az első lövésekről érkező hírek után feloldották a Capitolium zárlatát. A hatóságok bejelentése szerint nem terrorcselekmény történt, de azt egyelőre nem tudni, miért keveredett a nő a Fehér Ház kapujához.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport