Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetbe vették a Lampedusánál elsüllyedt hajó kapitányát

2013.10.08. 13:55

További holttesteket hoztak a felszínre a dél-olaszországi Lampedusa sziget partjainak közelében, ezzel 235-re emelkedett a csempészhajó katasztrófájában odaveszett és megtalált áldozatok száma.

Őrizetbe vették az elsüllyedt hajó kapitányát, egy 35 éves tunéziai férfit. A nyomozók több túlélőt kihallgattak, és ez után indítottak eljárást a kapitány ellen. Szándékos emberöléssel gyanúsítják, közölték ügyészségi források.

A Szicíliától délre fekvő Lampedusa sziget térségében múlt héten csütörtök hajnalban gyulladt ki, és süllyedt el egy afrikai menekülteket szállító embercsempész hajó. A vízbefúltak száma elérheti a 360-at is, több holttest még az 50 méteres mélységben fekvő hajóroncs rakodóterében lehet. Negyven búvár dolgozik a helyszínen.

Nagyjából ötszáz, főként szomáliai és eritreai menekült volt a hajón, amely Líbiából indult. Csak 155 ember élte túl a szerencsétlenséget.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!