Két órára a hullámvasút tetején ragadtak

2013.10.10. 15:07

Egy tucat ember, több mint két órára egy hullámvasúton ragadt 50 méter magasban a floridai Universal Studio területén, írja az usatoday.com. A tizenkét személyes szerelvény az első csúcs tetejénél állt meg szerda este hétkor, mert a számítógépek valamilyen okból biztonsági módba kapcsoltak és megállították a szerelvényt. Az Universal szóvivője szerint az utolsó utasok csak fél tízkor szabadultak ki.

A vonaton több szerelvény is volt: a többségéből azonnal ki tudták menekíteni az utasokat, de az, amelyikben több, mint két órát töltött végül 12 ember függőleges pozícióban állt meg, körülbelül 50 méteres magasságban. Az orlandói tűzoltók mozgatták végül tovább a szerelvényt addig, míg vízszintesbe nem került: ekkor kiszálltak és egy lifttel lementek az utasok. A váratlan leállásban senki sem sérült meg komolyabban, csak egy nőnek voltak nyaki fájdalmai, őt kórházba szállították.

A park dolgozói most kivizsgálják a leállás okait. A szóvivő nem tudta megmondani mikor működhet újra a hullámvasút, de hozzátette: addig nem fogják újraindítani, míg meg nem tudják mi történt pontosan és nem lehetnek biztosak abban, hogy mégegyszer ilyen nem fordul elő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport