Eszter, Eliza
EUR 382,29 Ft
USD 356,38 Ft
14 °C
24 °C

Nem villoghatnak tovább a szerb miniszterek

2013.10.11. 17:09

Nem használhatnak többé megkülönböztető fényjelzést gépjárműveiken a szerbiai miniszterek, hétfőtől erre csak az államfő, a miniszterelnök és a házelnök lesz jogosult - írta pénteki számában a Vecernje Novosti című belgrádi napilap.

Alekszandr Vucsics miniszterelnök-helyettes a lapnak megerősítette, hogy a nemzetbiztonsági hivatal hétfői ülésén a legtöbb állami tisztségviselőt megfosztják a megkülönböztető jelzés használatának jogától. A kék villogót az államfőn, a miniszterelnökön és a házelnökön kívül csak kivételes esetben használhatják majd egyes miniszterek - írta a Vecernje Novosti.

Ivica Dacsics kormányfő a lapnak azt mondta, hogy támogatja a javaslatot. „Az új szabályzattal jelentősen szűkül azok köre, akiknek joguk lesz villogót használni. Nem lehet minden miniszternek ilyen előjoga. A visszaélésekért járó büntetést pedig megszigorítjuk" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

A lap információi szerint az igazságügyi minisztériumban már az is felmerült, hogy a visszaélés nem kihágásnak, hanem bűncselekménynek minősül majd.

Damir Okanovics, a közlekedésbiztonsági tanács tagja beszámolt arról, hogy szigorúbban szabályozzák majd azt is, hogy ki és miért kaphat jogot a megkülönböztető fényjelzés használatára, illetve hogy milyen típusú villogót használhat, hogy a többi autós biztosan észrevegye.

Az eddigi előírások szerint az önkormányzati vezetők és a közvállalatok igazgatói nem használhatnak villogót, mégis számos ilyen esetet jelentettek a hatóságoknak. A tervek szerint az ilyen visszaéléseket is szigorúbban büntetik majd.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla