Szexuális bűnözővé kiáltották ki a diákot, öngyilkos lett

2013.10.11. 21:06
Christian Adamek
Christian Adamek

Tragédia lett egy 15 éves alabamai fiú diákcsínyéből. Christian Adamek ruhátlanul futott át a pályán iskolai amerikaifutball-csapatának mérkőzésén. Diáktársai értékelték a viccet, ám az iskolai vezetés és a hatóságok kevésbé. Szigorú fellépésük nyomán a fiú felakasztotta magát, és bár kórházba került, két nappal később életét vesztette.

Az öngyilkosság előtti napon a Sparkman High School vezetője közölte: a nyilvános meztelenkedésnek mind az iskolán belül, mind azon kívül, jogi következményei is lesznek. Michael Campbell azt is hozzátette, hogy a történtek komoly lépéseket követelnek.

Az Egyesült Államok Biblia-övezeteként számon tartott déli államok sorába tartozó Alabama törvényei szerint Adamek tette szexuális bűncselekményként értelmezhető, így ha bíróság elé került volna – ahogyan azt az iskola vezetése szorgalmazta – úgy a 15 éves fiú a szexuális bűnözők nyilvántartásába került volna, annak minden jogi következményével: korlátozottan érintkezhet kiskorúakkal, és szűkíti lehetőségeit munkahelyének megválasztásakor.

„Ne feledjetek el nevetni, ne féljetek  huncutságot csinálni és vonjátok le belőle a tanulságot. Kérjetek segítséget, ha nektek vagy barátaitoknak szüksége van rá és nem tudjátok, mit tegyetek. Legyetek vidámak és okosak" – idézte az AL.com a gyászoló édesanya temetésen mondott szavait.

Adamek halálát az iskola vezetője nem kommentálta. Cambell helyett a a Madison megyei iskolai körzet adott ki közleményt.

„Imáink és gondolataink a családdal vannak a gyász pillanataiban" – írták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport