Megerőszakolták gyerekkorában a legendás Fiat-elnök unokáját

2013.10.18. 22:36 Módosítva: 2013.10.18. 22:40

Gyerekkorában elszenvedett szexuális visszaélésről számolt be Lapo Elkann a Fiat legendás elnöke, Gianni Agnelli unokája az Il Fatto Quotidiano című olasz napilapnak adott interjúban. Olaszországban nagy meglepetést keltett Lapo Elkann vallomása arról, hogy 13 évesen szexuális visszaélés áldozata volt.

Az eddig ismeretlen ügyet a 36 éves menedzser az újság pénteki számában fedte fel. Elmondta, hogy családja egy jezsuita papok irányította kollégiumba küldte iskolába, ahol más hasonló korú fiúkkal együtt fizikai, szexuális visszaélést szenvedett el. Elkann úgy fogalmazott, hogy a fájdalmas események nagyon sok nehézséget okoztak az életemben.

Megemlítette, hogy egyik volt osztálytársa, aki a legjobb barátja is volt, az elszenvedett visszaélések miatt másfél éve öngyilkos lett. Ez fordulópont volt az életében, hirtelen megértette a dolgokat. "Soha nem beszéltem korábban erről, és most azt akarom, hogy ez a történet valamire jó legyen" - mondta, hozzátéve, tervei között szerepel egy alapítvány működtetése a hasonló szenvedéseken átesett fiatalok segítésére. Az Olaszországban több oktatási intézményt irányító jezsuita rend az interjúra reagálva közölte, hogy adataik szerint Lapo Elkann nem volt iskoláik tanulója.

Lapo Elkann Gianni Agnelli egyetlen leánygyermeke, Margherita Agnelli és Alain Elkann újságíró második gyereke. A Fiat jelenlegi elnökének John Elkannak az öccse. Az Agnelli család összes férfi tagjához hasonlóan Lapo a pályafutását egy Fiat-gyárban munkásként kezdte Lapo Rossi álnéven. 2001-ben Henry Kissinger amerikai politikus személyi titkára volt. 2005-ben kábítószer-túladagolás miatt kórházi kezelésre és rehabilitációra szorult. Hosszú drogfüggőségéből kigyógyult, és most már csak egy káros szenvedélynek hódol, a dohányzásnak. Lapo Elkann jelenleg a Fiat és a Ferrari marketing szakértője, divat- és dizájntervezőként is ismert.  • Hírek
  • Személyi kölcsön