16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Német akkreditáció az Andrássy egyetemnek

2013.10.18. 15:57

Első, Németországon kívüli egyetemként akkreditálta az ottani szakbizottság a budapesti Andrássy egyetemet - közölte az intézmény. A minősítés 2019. szeptember 30-ig szól. A bizottság szakvéleménye alapján az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem belső minőségellenőrzési rendszere megbízható, következetes és megfelel a felsőoktatásban elvárható minőségbiztosítási követelményeknek.

Az evalag (Evaluationsagentur Baden-Württemberg) rendszerakkreditáció tanúsítja, hogy az egyetem alkalmas a képzések magas színvonalának folyamatos biztosítására, valamint a képzési kínálat bővítésére. Az egyetem kiváló minőségellenőrzési rendszere garanciát nyújt arra, hogy magas szinten biztosítottak az oktatás és tanulás feltételei. Az Andrássy egyetem 2019. szeptember 30-ig jogosult az evalag védjegy használatára, amelyet hivatalosan a német akkreditációs bizottság ad ki.

Az intézmény az első Németországon kívüli, német rendszerakkreditációval rendelkező egyetem lett, és a tizennegyedik a német egyetemek sorában. Az Andrássy egyetem az egyetlen német nyelvű egyetem a német nyelvterületen kívül.

A nemzetközi profilú intézmény mester-, posztgraduális és doktori képzéseket kínál a történelem-, jog-, közgazdaság- valamint a politikatudományban. Az evalag akkreditációs ügynökséget 2000-ben közjogi alapítványként hozták létre, majd 2009-ben a német akkreditációs bizottság hagyta jóvá akkreditációs ügynökségként. Az Európai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Regiszterbe 2010 májusában jegyezték be.  • Hírek
  • Hírek