Sára, Márió
2 °C
6 °C

Három halott a norvég buszeltérítésben

MTI/Index
2013.11.04. 21:23

Három ember vesztette életét hétfőn egy buszeltérítés során Norvégia nyugati részén. A buszt egy késsel felfegyverzett Norvégiában élő, dél-szudáni származású férfi térítette el. A férfit őrizetbe vették.

Az első hírügynökségi jelentésekből még nem derül ki pontosan, hogyan is történt a késes támadás, mint ahogy az sem ismeretes, hogy milyen indítékok vezethették az harmincas éveiben járó férfit a busznak és utasainak elrablásában. Az ABCNews szerint a férfi két ötvenes éveiben járó áldozata egy svéd utas, illetve a norvég buszvezető, valamint egy 19 éves norvég nő.

Nincsenek pontos információk arról, miként fogták el az eltérítőt. Az elején azt hitték, hogy baleset érte a buszt, csak később derült ki, hogy bűncselekményről van szó. Az oslói rendőrség egy terrorelhárító egységet állított az ügyre a férfi letartóztatása után.

Ugyanezen a vonalon már történt hasonló eset, amikor 2003-ban egy etiópiai férfi halálra késelte a buszvezetőt. A férfi egy menekelülttáborban már végzett egy kongói menedékkérővel, mielőtt a buszon vérengzésbe kezdett volna.