Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Toronto polgármestere elismerte a crackezést

2013.11.05. 19:53

Toronto polgármestere, Rob Ford kedden elismerte, hogy cracket szívott. A The Toronto Star című napilap és a Gwaker.com májusban hozta nyilvánosságra, hogy a polgármesterről videofelvétel készült, amint egy üvegpipából éppen cracket szív. A felvétel a múlt héten a rendőrség birtokába jutott.

"Igen, szívtam cracket. Előfordult, hogy részeg bódulatban voltam. Ezért akarom látni a szalagot. Azt akarom, hogy a városban mindenki lássa ezt a felvételt. Még csak nem is emlékszem semmilyen felvételre vagy videóra. Látni akarom, hogy milyen állapotban voltam akkor" - jelentette ki kedden a polgármester Torontóban újságírók előtt.

A tisztségébe függetlenként 2010-ben megválasztott Rob Ford népszerűsége a botrány kirobbanása után 5 százalékponttal, 44 százalékra nőtt. Keddi sajtótájékoztatóján megint visszautasította, hogy az elhúzódó botrány miatt lemondjon. Sőt, bejelentette, hogy jövőre ismét versenybe száll Toronto polgármesteri címéért.

Ford a keddi sajtótájékoztatón megkövette a torontóiakat a drogozásáért. A rendőrség szerint az inkriminált videón semmi olyan nem látható, amiért a politikus le kellene tartóztatni.