Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Még az ánuszában is drogot kerestek

2013.11.06. 00:02

Drogcsempésznek néztek egy új-mexikói férfit a rendőrök, ezért megalázó vizsgáloknak vetették alá egy kórházban. Azt hitték, az ánuszában rejtegeti a drogot, beöntést is kapott.

David Eckertet még januárban állították meg a rendőrök, mert mikor kihajtott egy áruház parkolójából, nem állt meg egy stoptáblánál. Felszólították, hogy hagyja el a kocsiját. Mikor kiszállt, a rendőrök azt vélték látni, hogy szándékosan összeszorítja farpofáit. Úgy hitték, drogot rejteget az ánuszában.

Eckertet őrizetbe vették, és a rendőrök közben engedélyt szereztek arra is, hogy átvizsgálhassák a testüregeit is. Egy sürgősségi klinikán egy orvos még etikai okokra hivatkozva megtagadta, hogy elvégezze a vizsgálatot, de a Silver Cityben található Gila Kórházban már el tudták végeztetni. 14 órán keresztül kínozták.

Az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, amit Eckert ügyvédje nyilvánosságra is hozott. Eckertet először csak röntgenre küldték, de idegen testet nem tudtak kimutatni a hasüregében. Ezután az orvos, a gyanúsított minden tiltakozása ellenére ujjaival nyúlt fel a gyanúsított ánuszába, miután nem tapintott ki semmit, megismételte ezt a vizsgálatot. Újra eredménytelenül.

De a megaláztatásnak ekkor még nem volt vége. Eckert háromszor is beöntést kapott, majd a rendőrök és az orvos előtt kellett székletet adnia. Ekkor sem találtak drogot. Ezután egy újra megröntgenezték, a vizsgálat ekkor is negatív lett, de még mindig nem gondoltak arra, hogy a férfi ártatlan lehet. Ezért benyugtatózták majd végbéltükrözést hajtottak végre rajta.

Azontúl, hogy végtelenül megalázó volt a procedúra, Eckert ügyvédje szerint még legális sem volt, mivel a vizsgálatot nem is abban a megyében végezték el, ahol érvényes volt a parancs, ami szerinte a végbéltükrözés kezdete előtt három órával már le is járt.  • Vennék
  • Hírek