Bomba robbant a kínai kommunista párt egyik irodájánál

2013.11.06. 11:15

Egy halottja és nyolc sebesültje van a kínai kommunista párt irodája elleni bombatámadásnak a Kínai Népköztársaság északi tartományának, Sanhszinak a fővárosában, Taiyiuanban. A Business Insider szerint kedd reggel kevéssel 8 óra előtt hét kisebb pokolgép robbant fel a párt irodája közelében. A CCTV szerint a valószínűleg házilag készíttették az út menti virágágyásba rejtett bombákat.

Gyakoriak mostanában a hasonló támadások Kínában: legalább öten meghaltak és 38-an megsérültek, amikor a kínai főváros központjában lévő Tienanmen téren október 28-án egy autó a tömegbe hajtott, majd kigyulladt. A rendőrség az eset után két hszincsiangi, ujgur férfit keresett a pekingi szállodákban, és azt kérték, jelezzék „a gyanús vendégeket" és járműveket. Hivatalos közleményt ugyanakkor nem adtak ki arról, mi közük lehet a balesethez, de kínai lapok szerint merénylet is történhetett.

Egy kattintás után megtekintheti a Quartz remek infografikáját a 2005 utáni etnikai forrongásokról és terrortámadásokról Kínában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport