Polóniummal mérgezték meg Arafatot

2013.11.06. 17:52 Módosítva: 2013.11.06. 23:34

Szinte biztos, hogy Jasszer Arafatot megmérgezték polóniummal – állítja a svájci szakértők jelentésére hivatkozva az al-Dzsazíra. A dokumentum szerint a Lausanne-i Jogi Orvostudományi Központ 83 százalékra teszi a mérgezés valószínűségét, feltehetően polóniummal végeztek vele.

A 108 oldalas jelentés szerint természetellenesen magas volt Arafat bordáinak és medencecsontjának polónium-tartalma. Ugyanezt mutatták ki a földben is, mely lebomló szerveivel összekeveredett. A mintákat novemberben vették, miután a halott palesztin vezető testét exhumálták egy ciszjordániai mauzóleumból.

A vezető özvegye, Szuha Arafat kedden kapta kézhez a jelentést Párizsban. „Amikor láttam az eredményt, újra elkezdtem Jasszert gyászolni. Mintha csak most hallottam volna a halálhírét″ – mondta.

A jelentés nem vizsgálta, hogy ki hogy mérgezhette meg Arafatot. Arafat egyébként 2004. október 12-én betegedett le váratlanul, először influenzára gyanakodott az orvosa. Miután nem javult az állapota, Párizsba szállították, de itt sem tudtak rajta segíteni: kómába esett, majd november 11-én, 75 éves korában meghalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport