Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Lelőttek egy palesztint Ciszjordániában

2013.11.08. 12:45

Lelőtt egy palesztin férfit egy Jeruzsálem közelében található ciszjordániai ellenőrzőpontnál egy izraeli határőr, közölték az izraeli hatóságok és az áldozat hozzátartozói.

Az izraeli biztonsági erők tizenkét órán belül már a második palesztint ölték meg az Izrael által megszállt Ciszjordániában. Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy a palesztin férfi késsel a kezében futott a határőr felé, aki erre tüzet nyitott rá. A megölt férfit Anasz al-Atras néven azonosították, 23 éves volt, a Ciszjordánia déli részén található Hebron településről származott.

Az áldozat apja úgy mondta el a történteket, hogy az izraeli határőrök megállították két fiát az ellenőrzőpontnál, majd odamentek a kocsihoz, és kinyitották az ajtaját. Fia megpróbált kiszállni, mire a határőrök rálőttek.

Csütörtök este az izraeli biztonsági erők a Ciszjordánia északi részén fekvő Náblusz közelében lőttek le egy másik palesztint. Miki Rózenfeld arról az esetről azt mondta, hogy a férfi két petárdát hajított egy közlekedési csomópontra, ahol izraeli katonák tartózkodtak. A biztonságiak több lövést adtak le a "gyanúsítottra", akit már a helyszínen halottnak nyilvánítottak – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Ugyancsak Ciszjordániában pénteken megsebesült két izraeli, akiknek palesztinok gyújtóbombát dobtak az autójukra.