Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Venezuelai hölgy lett Miss Universe 2013

2013.11.10. 00:19 Módosítva: 2013-11-10 12:45:33

A venezuelai Gabriela Isler fejére került a Miss Universe 2013 nemzetközi szépségverseny győztesének járó korona szombaton Moszkvában.

Az orosz fővárosban rendezett döntőben a 25 éves hölgynek a tavalyi győztes, az amerikai Olivia Culpo adta át helyét, akárcsak az arany és platina koronát. Az új világszépe a világ öt kontinenséről érkezett 86 versenyző közül emelkedett a királynői magaslatra.

A szombati döntőbe bejutott öt versenyző között nem csak a végső győztes volt latin-amerikai és spanyol ajkú. A Spanyolországból érkezett Patricia Yurena Rodriguez második lett és az utolsó pillanatig versenyben volt a brazil Jakelyne Oliveire és az ecuadori Constanza Báez is.

A szépség-világversenyek 62 éves történetében most először rendezték a Miss Universe-t Moszkvában, a fényűző Crocus City Hallban. Venezuela büszke lehet lányaira, hiszen ez volt a hetedik alkalom, hogy ennek az országnak a szülötte hódíthatta el a szépségkirálynői címet. A latin-amerikai országot ebben csak az Egyesült Államok előzi meg, amelynek hat évtized során nyolc képviselője nyerte meg a világversenyt.