no

Védőszemüveget húznának a kaliforniai pornósokra

2013.11.11. 11:52

Egy most megjelent törvénytervezet szerint Kalifornia állam még az óvszer használatát előíró AB640-es törvénynél is továbmenne a pornóipar szabályozásában: az új javaslat tiltaná a nemi szervekre, a szájra, illetve a szembe való ejakulációt, utóbbi megelőzése érdekében pedig védőszemüveg viselésére kötelezné a pornószínészeket.

Az állami szabályozó szerv, a Cal/OSHA (California Division of Occupational Safety and Health) osztályvezető-helyettese szerint az óvszer használata a kaliforniai pornóforgatásokon jelenleg is kötelező lenne még orális szex esetében is, csakúgy mint a szemek védelme az ondótól és egyéb testnedvektől. Ugyanakkor a fenti előírások megszegéséért a 2018-ig tartó türelmi időszakban még nem szabnak ki büntetést, a türelmi időszakot pedig még ekkor is meghosszabbíthatják.

A pornóipar képviselői korábban ezzel a videóval mutatták be a helyzet abszurditását, egyben tiltakozva módosítások ellen:

NO on Measure B - Los Angeles' County Condom Initiative - "Future Porn?" PSA

Peter Acworth, a Kink.com ügyvezetője a javaslat hírére azt mondta, ha a törvény életbe lépne, azzal „gyakorlatilag kriminalizálnák a pornót Kaliforniában”, ezért még azt is megfontolná, hogy cége Nevadába vagy Európába költözzön.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport