Aliz
6 °C
14 °C

1500 forintért árulja a friss levegőt

2013.11.13. 21:40

Egy vállalkozó szellemű francia fiatal bebizonyította, hogy még a levegőt is el lehet adni – írja a thelocal.fr. A 22 éves Antoine Deblay több tucat megrendelést kapott az „organikus montcuqi levegő″ fantázianevű konzervdobozba csomagolt levegőre.

A nagy ötlet viccként indult: a dél-franciaországi Montcuq („monkük″) település nevét sokan a szóvégi k nélkül mon culnek („monkü″) ejtik, így a termék neve „organikus levegő a fenekemből″. Ennél már csak az érdekesebb, hogy ezen felbuzdulva tódulnak a vevők: a thelocal.fr szerint máris 70 vicces kedvű megrendelője van.

Deblay egy közösségi finanszírozós honlapon kezdte megvalósítani az álmát, meglepően gyorsan összeszedte a szükséges 800 eurót (239 ezer forintot), ebből konzervdobozokat vett, címkéket nyomtatott, és beindította honlapját.

Deblay honlapján egy 250 milliliteres konzerv 5 euróba, azaz körülbelül 1500 forintba kerül. A vállalkozó hetente legfeljebb tíz litert szeretne eladni, nehogy elfogyjon a montcuqi friss levegő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?