Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beidezték esküdtnek a macskát

2013.11.17. 21:27

Egy bostoni lakost, Sal Espositót meghívtak bírósági esküdtnek, de egyelőre nem tud elmenni. Azért, mert nem ember, hanem macska.

Anna és Guy Esposito, a macska tulajdonosai ebben a hónapban kaptak esküdtszéki hívást macskájuk részére, akit a 2010-es népszámláláson háztartásbelinek jelöltek meg.

„Sal a családunk tagja, ezért a legutóbbi népszámláláson őt is felírtam a listára, de háziállatként, úgyhogy valamit biztos elrontottak. Hogy menne el, hiszen ő egy macska?” – mondta Anna a WHDH-nek, a helyi tévének.

„Sokkot kaptam” – tette hozzá Anna férje, Guy, aki nagy rajongója a bűnügyi sorozatoknak. Anna hivatalosan kérte, hogy mentsék fel a macskáját a szolgálat alól, hiszen „nem ért és nem beszél angolul”. Kérelmében csatolta az állatorvos levelét is, aki leírja, hogy Sal nem egy emberi lény, hanem egy háziasított, rövid szőrű, ivartalanított macska.

A bíróság elutasította a kérést, ezért úgy néz ki, Salnak március 23-án el kell mennie a suffolki fellebbviteli bíróságra. Gazdái szerint esetleg nyávogással válaszol majd a kérdésekre