Fülöp, Evelin
11 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Részvételi adatok

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint 09:00-ig a szavazásra jogosultak 7.78%-a járult az urnákoz.

Korábbi választások részvételi mutatói a kiválasztott időpontban:

0% 100% 2019 EP 2018 OGY 2014 EP 2009 EP

Beidezték esküdtnek a macskát

2013.11.17. 21:27

Egy bostoni lakost, Sal Espositót meghívtak bírósági esküdtnek, de egyelőre nem tud elmenni. Azért, mert nem ember, hanem macska.

Anna és Guy Esposito, a macska tulajdonosai ebben a hónapban kaptak esküdtszéki hívást macskájuk részére, akit a 2010-es népszámláláson háztartásbelinek jelöltek meg.

„Sal a családunk tagja, ezért a legutóbbi népszámláláson őt is felírtam a listára, de háziállatként, úgyhogy valamit biztos elrontottak. Hogy menne el, hiszen ő egy macska?” – mondta Anna a WHDH-nek, a helyi tévének.

„Sokkot kaptam” – tette hozzá Anna férje, Guy, aki nagy rajongója a bűnügyi sorozatoknak. Anna hivatalosan kérte, hogy mentsék fel a macskáját a szolgálat alól, hiszen „nem ért és nem beszél angolul”. Kérelmében csatolta az állatorvos levelét is, aki leírja, hogy Sal nem egy emberi lény, hanem egy háziasított, rövid szőrű, ivartalanított macska.

A bíróság elutasította a kérést, ezért úgy néz ki, Salnak március 23-án el kell mennie a suffolki fellebbviteli bíróságra. Gazdái szerint esetleg nyávogással válaszol majd a kérdésekre

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!