Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Félmeztelen nők az abortuszellenes meneten

2013.11.17. 20:33

Öt félmeztelen nő zavart meg egy abortusz elleni felvonulást vasárnap Madrid belvárosában. A rendőrségnek közbe kellett lépnie. Vasárnap Spanyolország 46 városába terveztek felvonulást a terhesség-megszakítás szigorítását támogató keresztény szervezetek. Jelenleg a terhesség 14. hetéig engedélyezett az abortusz Spanyolországban, és a jobboldali kormány fontolóra vette a szigorítást.

Az abortuszt ellenzők vasárnapi madridi felvonulását az abortuszt fennhangon támogató, Femen nevű - ukrán eredetű, párizsi központú - feminista csoport tagjai zavarták meg. A demonstrálók megpróbálták megragadni a félmeztelen nőket, ám azok kicsúsztak kezeik közül. Néhányat közülük ugyanakkor sikerült a felvonulóknak lefújniuk piros festékkel. A rendőrség később őrizetbe vette őket.

Nem ez volt az első eset, hogy nők Spanyolországban teljes mellszélességgel felléptek az abortusz védelmében. Október elején „az abortusz a nők szent joga" felkiáltással három ugyancsak félmeztelen és szintén Femen-aktivista nő megzavarta a spanyol parlamentben a képviselőház ülését az abortusztörvény tervezett kormányzati szigorítása ellen tiltakozva.