József, Bánk
-7 °C
0 °C

Alvilági figurák lődöztek a műanyaggyárnál

2013.11.18. 15:53

Egy pénzszállítót akartak kirabolni pénteken a szlovákiai Galántán - közölte a Bumm.sk. Pénteken egy rendőrségi akcióban lövöldözés tört ki egy műanyaggyártó cég mellett. A kommandósok egy rablást akadályoztak meg.

weiss
Fotó: bumm.sk

Jól ismert szeredi alvilági figurák egy autót készültek megtámadni, amiben 123 ezer euró volt. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), a galántai rendőrök és a Lynx kommandó azonban megakadályozta az akciót, négy embert fogtak el. Ötödik társuk ellen körözést adtak ki.

A gyanúsítottak a rendőrség beszámolója szerint követték azt az autót, amiben egy galántai cég alkalmazottainak fizetését szállították. A reménybeli rablók adóvevőkkel kommunikáltak egymással. Ekkor csaptak le rájuk a kommandósok.

A rendőrség Ľuboš T.-t, Pavolt T.-t, Peter T.-t és Dušan Š.-t elfogta, Ötödik társukat, a 38 éves, szeredi Ilja Weisst keresik.

A Joj televízió nem megerősített információi szerint a rendőrség elfogta az üggyel kapcsolatban azt a Cyril T.-t is, aki korábban részt vett egy páncélautó kirablásában 2011-ben. Vádat ugyan emeltek ellene, ám a bírósági tárgyalását szabadlábon várhatja, eljárási hiba miatt.

Ha a gyanúsítottak bűne bebizonyosodik, 10-15 évet tölthetnek a rács mögött.