Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Hamvasztása előtt felsírt a csecsemő

2013.11.20. 19:06
Közvetlenül hamvasztása előtt felsírt egy csecsemő Kínában. A beteg gyermek most intenzíven van. Néhány napja Kolumbiában a hullaházi dobozból szűrődött ki csecsemősírás. Hazavitték, és Milagros (Csoda) névre keresztelték a kislányt.

Közvetlenül hamvasztása előtt felsírt egy halottnak nyilvánított csecsemő szerdán Kínában. Az egyhónapos fiút azonnal visszavitték az anhuji tartományi gyermekkórházba, jelenti az MTI.

A gyermeket halottnak ítélő orvost és a mellé beosztott ápolót elbocsátották állásából. A csecsemő veleszületett légzési nehézségekkel küszködött és súlyos beteg volt. Szülei november 12-én beleegyeztek, hogy a kórház abbahagyja a fiúcska kezelését.

Szerdán reggel azután halottnak tűnt a gyermek, és a szokásos eljárás szerint elszállították hamvasztásra, ám az utolsó pillanatban a fiú felsírt. Most ismét kezelik az intenzív osztályon.

Csecsemősírás hullaházi dobozból

A feltámadó csecsemők hete van. A Velvet kedden számolt be egy hasonló esetről. A kolumbiai Quibdó városában az orvosok hiába próbálták megállapítani életjeleket egy koraszülöttnél. A kislányt 35 perccel a születése után halottnak nyilvánították. Ezután átvitték egy dobozban a hullaházba, ahol az édesapja 10 órával később megjelent, hogy átvegye a testet.

Amikor átvette a dobozt, halk sírás szűrődött ki belőle. Az azóta Milagros (csoda) névre keresztelt kislányt azonnal átvitették helikopterrel a bogotai Santa Teresita del Nino Jesus klinikára, míg édesanyját egyelőre Quibdóban tartják megfigyelésen.