Az IKEA kínai férfira cserélte a leszbikus nőket

2013.11.21. 22:59

Az Ikea svéd bútoráruház decemberi lakberendezési magazinjának orosz kiadásából kicenzúrázott egy leszbikusokról szóló riportot, írta a távirati iroda.

Az írás két meleg nőről szól, akik egy párt alkotnak és gyermeket nevelnek Londonban. Ylva Magnusson, az áruházlánc szóvivője szerint a cikk közlésével megsértették volna azt a nyáron életbe lépett oroszországi törvényt, amely "korlátozza homoszexuális kapcsolatok kedvező színben feltüntetését".

"Be kell tartanunk annak az országnak a törvényeit, amelyben jelen vagyunk" - magyarázta a szóvivő, szerinte a döntést alapos megfontolás után, oroszországi jogászokkal konzultálva hozták meg. A törvény ugyanis tiltja a "homoszexuális propagandát fiatalkorúak körében". A lakberendezési óriáscég a világ 25 piacán van jelen, a leszbikus párról szóló riport az oroszországi kiadást kivéve minden más országban megjelenik. Az orosz nyelvű magazin olvasói a gyermeket nevelő meleg nők helyett egy kis területen lakó kínai férfiról olvashatnak írást.

A svéd multit tavaly bírálatok érték, amiért szaúd-arábiai bútorkatalógusából kiretusáltatta nők fotóit. A szóvivő azt az esetet visszatekintve hibának minősítette, és közölte, hogy a szaúdi magazinban a jövőben nők fotói is szerepelni fognak.  • Hírek
  • Árfolyam