Ál-Malina Hedvig magyarkodik a Facebookon

2013.11.22. 14:40

Hamis profilt hoztak létre a Facebookon Malina Hedvig, a Nyitrán megvert nő nevén. A nő férje szerint már többször felszólították az oldal létrehozóját, hogy törölje a profilt, de az illető ezt megtagadta. Most feljelentést tesznek az ügyben. Eközben a hamis profilnak több mint 200 ismerőse van, és szlovákiai pártok és politikusok is bedőltek, írja a Bumm.sk.

A profilt létrehozó illető Malina Hedvig nevében olyan posztokat tesz ki, amiben a szlovákiai autonómiát sürgeti, illetve ilyeneket ír: „Csák Máté földjén mi vagyunk az Isten!”, „Pozsony vármegye Magyarország része volt ezer éven keresztül és újra része lesz a jövőben”, „Árpád pajzsa megvéd mindannyiunkat!”.

A profilnak többek között Csáky Pál az MKP volt elnöke, a nagymegyeri Most-Híd, a Jobbik munkaügyi kabinetje, illetve a Néveri Sándor, az MKP nagymegyeri polgármestere is bedőlt. A hamis profilra Hedvig férje is felhívta a figyelmet saját Facebook oldalán, ő és felesége elhatárolódnak tőle: 

Kedves Ismerősök,

November 10-én egy ismeretlen a feleségem lànykori neve, vagyis Malina Hedvig alatt egy profilt hozott lètre, ahoj saját, a mi nézeteinkkel összeegyesztethetetken nézeteit terjeszti. Ezt az illetőt felszòlítottuk, hogy jogtalanul használja Hédi nevét és az interneten talàlható fényképeit, ezért haladéktalanul törölje a profilt. Mindezt nem tette meg,ezért attól tartunk, hogy egy provokatőrrel àllunk szemben, akinek a cèlja valószínűleg a nyilvánoság megvezetése, és a feleségem lejàratàsa. Mindezekért valószínűleg feljelentést kell tennünk.Kérjük minden jóérzésű ismetősünket, ossza meg ezt a hivatkozàst.Köszönettel Hédi és Peťo"

– írta ki november 21-én üzenőfalára.

Žák-Malina Hedviget 2006-ban, Nyitrán támadta és verte meg meg két fiatal. A lány azt állította azért, mert magyarul beszélt. A támadás miatt indított nyomozást néhány hét után akkor leállították, és Robert Fico miniszterelnök, valamint Robert Kaliňák belügyminiszter bejelentette, hogy a lány hazudott. Ezután hamis tanúzás miatt indítottak eljárást a lány ellen ellen. Az eljárás azóta is tart. A Hedvigtől az előző szlovák kormány hivatalosan bocsánatot kért meghurcoltatása miatt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM