Vigyázzon, ha Angelcare babafigyelőt használ!

2013.11.22. 11:21
AC1100
AC1100
Fotó: angelcare.hu

Hatszázezer Angelcare bébimonitort, vagyis csecsemőfigyelő készüléket hív vissza a kanadai gyártó, miután két gyerek is megfulladt a nyakukra tekeredett kábeltől. Két másik gyereknél a szülők észleltek a bajt, de ezek a gyerekek életben maradtak. A teljes iparágat tekintve összesen nyolc gyerek fulladt meg bármilyen márkájú babafigyelő miatt az elmúlt tíz évben.

Az amerikai Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint az Angelcare-nél az érzékelőpad kábelével van baj. A padot a gyerekágy matraca alá kell helyezni, ezt egy kábel köti össze a készülékkel, a kábelt viszont a gyerek kihúzhatja és magára tekerheti, miközben mozog. A hatóság közleménye szerint az amerikai szülőknek, akik ilyen típusú készüléket használnak, fel kell venniük a kapcsolatot a gyártóval, aki ezután egy szerelő szettet küld a javításhoz. A csomagban egy merev kábelvédőt, egy ehhez tartozó figyelmeztetőcímkét és javítási útmutatót küldenek.

A magyar szülőknek a hazai forgalmazó azt tanácsolta, tartsák be a használati utasítást, a kábelt a leírtak szerint tekerjék az ágy rácsaira, hogy az ne lógjon feleslegesen a gyerek körül.

Az Angelcare mozgás- és hangfigyelőit, szenzorpadjait 1999 óta lehet kapni, körülbelül 20-60 ezer forintos áron. Magyarországon is ez az egyik leggyakrabban használt márka. Amerikában most az összes típust visszahívják, az AC1100, AC201, AC300, AC401 AC601 és a 49255-öst is, amelyhez nem tartozik merev kábelburkolat. (A modell száma a monitor hátulján látható.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport