Auguszta
-3 °C
2 °C

378 repülőjáratot töröltek Amerikában

2013.11.26. 06:28

A meteorológiai előrejelzés szerint heves téli vihar sújt le kedden és szerdán az Egyesült Államok keleti partvidékére, millióknak megnehezítve a hálaadás hosszú hétvégéjére időzített utazást, írja az MTI. Az ítéletidő miatt az országban hétfőn 378 repülőjáratot töröltek, ezek zömét Dallas és Fort Worth nemzetközi repülőterén.

Az előrejelzések szerint az Appalache hegységben, Nyugat-Virginiától Pennsylvanián át New York államig 15-30 centiméternyi hó fog hullani csütörtökig, a hálaadás napjáig. Az ítéletidő ezután Új-Anglia felé vonul majd tovább. A havas övezettől keletre, az I-95-ös autópályán Boston és New York között 50-90 milliméternyi eső várható.

Az AAA autóklub előrejelzése szerint szerdától vasárnapig 39 millió autós vág neki az utaknak, hogy felkeresse barátait, hozzátartozóit. Egy utazás hosszúsága ilyenkor átlagosan 344 kilométer. Az Airlines for America elnevezésű légiközlekedési szövetség a november 22. és december 3. közötti ünnepi időszakban 25 millió légi utassal számol.