Katalin
-2 °C
3 °C

Hummeresek, figyeljetek Oroszországra!

2013.11.26. 19:46 Módosítva: 2013.11.27. 09:54

Oroszországban nem rohangálnak rögtön daruskocsikért, ha beszakad a jég a terepjáró alatt: elég hozzá némi faanyag, meg fifika. Egy youtube-os videó azt mutatja meg, hogyan húznak ki a jég alól egy Hondát. Az nem derül ki, hogy kifejezetten süllőfészeknek szánták-e a kocsit, vagy csak bevodkázva akarták lerövidíteni az utat a lékhorgászok, de az sem kizárt, hogy kifejezetten a bemutató kedvéért áztatták el teljesen a kocsit, hogy minden megfontolt hummeres pontosan tudja, mi a teendő ilyen helyzetben.

Hummeresek, figyeljetek Oroszországra

A lényeg, hogy ország-világ láthatja: egy egyszerű, de ötletes faszerkezet, egy vascső és némi kötél segítségével ki lehet húzni a járművet, kihasználva a nagy erőkart és a forgatónyomatékot. Az akciót a videón kísérő aláfestő zene nem más, mint a Dubinuska, vagyis a mindenki által ismert Hej, te bunkócska te drága kezdetű dal, csak éppen a megszokottól teljesen eltérő és jóval keményebb feldolgozásban.

   Hej, te bunkócska, te drága,
   Hej, te eleven fa gircses görcsös ága,
   te drága, Segíts most!

Azért vékonyabb jégen és nagyobb vízmélységnél senkinek nem ajánljuk, hogy kipróbálja a vitorlázók számára egyébként más halmazállapotban ismerős technikát.