Csongor
0 °C
9 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Pedofil szörny volt a metálénekes

2013.11.26. 21:24

A Lostprophets énekese elismerte, hogy többszörösen is szexuális erőszakot követett el gyerekek ellen. A walesi metálegyüttes frontemberének áldozatai között egy csecsemő is volt.

A keddi bírósági nap teljes fordulatot hozott a tárgyaláson. Watkins, aki idáig végig tagadta a vádat, váratlanul 13 rendbeli szexuális bűncselekményben vallotta magát bűnösnek. Sok értelme idáig sem volt a tagadásnak: a rendőrség birtokában volt azoknak a saját készítésű videofelvételeknek, amelyeken a pedofil énekes erőszakot követ el a gyerekeken. A tárgyalóteremben Watkins minden válasza előtt az ügyvédeire nézett, feltehetően ők javasolták neki, hogy ismerje el a bűncselekményeket.

A cardiffi bíróságon azt is bevallotta, hogy valóban megpróbált megerőszakolni egy 11 hónapos kisbabát. A csecsemő anyja szintén a vádlottak között ül, egy másik nővel együtt. Őket azzal vádolják, hogy Watkins felszólítására ők is bántalmazták, illetve az énekesnek kiszolgáltatták saját gyerekeiket.

Ian Watkins 2011-ben lépett fel a Lostprophetsszel a Szigeten
Ian Watkins 2011-ben lépett fel a Lostprophetsszel a Szigeten
Fotó: Huszti István

A tárgyaláson nyilvánosságra hozták Watkins és az egyik nő közötti SMS-eket. A zenész üzenetére, hogy „át akarja lépni a határt”, az anya a vérfertőzés és gyerekpornó nyaráról írt. „Hell yes, baby”, válaszolta az énekes, hozzátéve, hogy „annál jobb, minél hamarabb kiokítjuk őket”. Arról is értekeztek, hogy prostituálhatnák a gyerekeket és cracket is adhatnának nekik.

Az ügyész megrögzött és eltökélt pedofilnak nevezte a férfit, a nyomozás vezetője azt mondta, még soha nem volt dolga ennyire sokkoló és szívet tépő esettel a pályafutása során. A többszörös pedofília ügyében a bíróság december 18-án hoz ítéletet – írja a tárgyalásról tudósító walesonline.co.uk.

A Losprohets többi tagja azt írta, sokkolta őket a beismerés. Októberben a vádak miatt jelentették be a korábban három és félmillió lemezt eladó együttes feloszlását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport