Ferenc
10 °C
29 °C

Akit 1500-szor tartóztattak le 40 év alatt

2013.11.28. 00:11

Kentuckyba való az az ember, akit a legtöbbször tartóztattak le a világon – állítja a Smoking Gun nevű patinás bűnügyi hírportál. A Smoking Gun abból az alkalomból emlékezett meg a rekorder Henry Earlről, hogy a férfi a közelgő hálaadást is börtönben tölti.

Earl most 64 éves, és az elmúlt négy évtizedben több mint 1500-szor vették őrizetbe. Most éppen a Fayette megyei büntetés-végrehajtási intézetben tölti napjait, ahova októberben került be, mert közterületen részegeskedett. December 5-én lesz a tárgyalás előtti meghallgatása, addig biztosan fogdában marad.

Earlt szinte mindig alkohollal kapcsolatos tettei miatt tartóztatták le, de amikor először őrizetbe vették – 1970 júliusában, szintén Fayette-ben – tiltott fegyverviselésért kapták el. A hetvenes években még 33 letartóztatást tudott le, aztán a nyolcvanas években 230-at (többnyire nyilvános részegségért és/vagy garázdaságért). A kilencvenes évektől kezdve aztán még gyakrabban került őrizetbe, mert gyakran pár nap után kiengedték.

A férfi eddigi életéből összesen több mint hatezer napot, azaz nagyjából 16 és fél évet töltött őrizetben. A hálaadást az elmúlt öt évből háromszor rács mögött ünnepelte, akárcsak legutóbbi születésnapját.

A lexingtoni rendőrség kiadott egy kompozit képet Earl kilencven, letartóztatásakor készült rabosítási fotójáról, íme: