Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A brit kormány eladott egy metróállomást

2013.11.29. 17:06

A brit kormány eladta a londoni metró egyik használaton kívüli, föld alatti állomását, hogy ezzel is javítsanak a közpénzügyek mérlegén, írja az MTI. A Brompton Road nevű állomás London egyik legdrágább részén, South Kensingtonban található, és 1934-ben zártak be az utashiány miatt. A második világháború idején a brit légierő parancsnoki központjaként működött.

A szobákká alakított régi liftaknákkal felszerelt Brompton Roadot az utóbbi időben kiképzésekhez használta a légierő tisztiiskolája. A védelmi minisztérium, az ingatlan tulajdonosa elmondta körülbelül két hónapon belül megkötik az üzletet, de hogy kivel, azt nem mondták el.

Ingatlanügynökök elmondták, hogy a kerület népszerű a közel-keleti és kelet-európai gazdag vásárlók körében. Valószínű, hogy az állomás több millió fontért kelt el, és luxuslakásokká alakítják át. A Brompton Road alkalmas ugyanis helikopter-felszállóhely és tetőkert kialakítására is. Helyi sajtóértesülések szerint az állomást 50 millió fontért (18 milliárd forint) vette meg egy ukrán milliárdos.

A brit kormány 2010 óta több mint 700 épületet és telket adott el. ezzel 15 százalékkal csökkentették ingatlanjaik számát, és több millió fontot kerestek.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft