Lelőtte rablóját egy francia ékszerész

2013.11.29. 18:24

Újabb francia ékszerész lőtte le támadóját, ezúttal az ország északkeleti részén található Sézanne-ban, alig két hónappal azután, hogy egy nizzai ékszerész lőtte agyon az üzletét kirabló fiatalt, írja az MTI.

"A nyomozásnak kell majd megállapítania, hogy az ékszerész, aki csütörtökön megölte azt a bűnözőt, aki betört az üzletébe, jogos önvédelmi helyzetben volt-e" - mondta a francia ügyész. Az 54 éves ékszerészt őrizetbe vették.

Az ékszerész rendőrségi engedéllyel tartott magánál fegyvert, miután korábban már négyszer megtámadták. Azóta az üzletet is teljesen átalakították, kamerákkal és megerősített riasztóberendezéssel látták el.

A kesztyűt és sapkát viselő 36 éves rabló - akit korábban tízszer ítéltek el fegyveres rablások miatt - csütörtök délután fél 5-kor lépett be az üzletbe, és az ékszerek megtekintését kérte az ékszerész feleségétől. Az ékszerész, aki az emeleten volt, gyanúsnak tartotta a vásárló viselkedését, és a háta mögé rejtett fegyverével lement az üzletbe. A rablónál gumilövedékes fegyver volt, de az nem volt megtöltve. Amikor azt az ékszerész arca felé tartotta, ő is elővette az automata pisztolyát. A rabló ekkor az üzlet hátsó felébe tuszkolta az ékszerészt, aki négyszer rálőtt a támadójára.

A rablónak sikerült kimennie az üzletből, de amint odaért társához, összeesett. Mielőtt a helyszínen meghalt volna, a mentőknek annyit mondott: "Hárman voltunk, a 94-es számú megyéből, Val-de Marne-ból jöttünk". Társai elmenekültek a helyszínről, őket nagy erőkkel keresik a rendőrök.

Péntek délután mintegy kétszázan vonultak fel Sézanne utcáin az ékszerész támogatására. A menetet az 5500 lakosú kisváros polgármestere, az önkormányzati képviselők és a helyi kereskedők egy része szervezte.

Szeptemberben országos felháborodást keltett és a belügyminiszter közbelépéséhez vezetett, hogy emberölés vádjával eljárást indítottak egy nizzai ékszerész ellen, aki hátulról agyonlőtt egy, az üzletét kirabló és onnan már a motorja felé menekülésben lévő 19 éves fiatalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport