Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Lezuhant egy mozambiki repülőgép

2013.11.30. 09:14

Lezuhant az a mozambiki repülőgép, amit szombat délelőtt még nem tudtak, hogy hol tartózkodik, ugyanis pénteken kellett volna leszállnia. Angolába tartó gép roncsait megtalálták, a fedélzeten tartózkodó összes ember életét vesztett, írja az MTI.

A Mozambique Airlines repülőgépének még pénteken este kellett volna leszállnia az angolai főváros, Luanda repülőterén. A gépnek azonban nyoma veszett. A repülőgépen 28 utas és 6 fős személyzet tartózkodott. A namíbiai hatóságok rendőrségi helikopterekkel vettek rész az eltűnt gép kutatásában.

Szombaton arról érkezett hír, hogy a gép kiégett roncsait megtalálták Namíbia északkeleti részén, az angolai és botswanai határhoz közel fekvő Bwabwata nemzeti park területén. A szerencsétlenséget senki nem élte túl.

Alaszkán is történt egy repülőgépszerencsételnség: Lezuhant egy Cessna típusú kisgép, a szerencsétlenség következtében négy ember meghalt, hatan megsérültek. Az egymotoros Cessna 208-as gép Bethel kisvárosból St. Mary településre tartott, de útközben eltűnt. A gép roncsait St. Mary közelében megtalálták, és hozzákezdtek a sérültek ellátásához.

Egyelőre nincs hír arról, hogy az életben maradottak sérülései mennyire súlyosak, a szerencsétlenség oka nem ismert. A Cessna pilótája is az áldozatok között volt.