Bernát, Felícia
EUR 384,90 Ft
USD 364,43 Ft
8 °C
30 °C

Tudtán kívül végeztek rajta császárt

2013.12.01. 12:28

Bírósági felhatalmazás alapján, akaratán és tudtán kívül végeztek császármetszést egy olasz nőn, akitől az essexi szociális munkások azért akarták elvenni a gyerekét, mert állításuk szerint a nő idegállapota már a gyerekre nézve is veszélyes volt - írja a Telegraph. A kislány már 15 hónapos. Még mindig állami gondozásban van, pedig az anya állítólag már meggyógyult.

Az ügyből jogi vita alakult ki: a nő ügyvédje azt kifogásolja, hogy a hatóságoknak még akkor is egyeztetnie kellett volna a nő családjával és az illetékes olasz szervekkel, ha a nő állapota veszélyt jelentett a gyerekre nézve. "Elismerem, hogy valaki lehet annyira beteg, hogy ne legyen képes egy műtétbe beleegyezni, de egy erőszakos császár szerintem azért már túlzás" - mondta az ügyvéd.

A nő tavaly júliusban jött Essexbe munkaügyben, ahol pánikbetegség jeleit kezdte mutatni, valószínűleg azért, mert nem kapta meg a gyógyszereket, amellyel bipoláris depresszióját kellett volna kezelni.

Ő maga hívta a rendőröket, akik kórházba vitték, végül pedig a pszichiátriára került. Amikor haza akart menni, az állapotára hivatkozva megtagadták a kérését. Ezután altatták el, és végezték el rajta a császárt. A nő ezután visszatért Olaszországba, és az állapota is stabilizálódott, de az angol bíró ennek ellenére - attól félve, hogy a nő visszaesik - úgy döntött, a gyereket örökbe kell adni.

Az ügy nagy vitát váltott ki a szociális munkások jogköreivel kapcsolatban, ezért az angol parlamentben is meg fogják vitatni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek