25 évet kaphat, mert nem tudták agyonlőni

2013.12.05. 18:49

25 év börtönre is ítélheti manhattani bíróság azt a fegyvertelen, mentálisan zavart férfit, akinek az a főbűne, hogy a rendőröknek nem sikerül lelőniük őt, helyette viszont megsebesítettek két járókelőt, írja a NYTimes.

Szeptember 14-én a 35 éves, érzelmileg felzaklatott Glenn Broadnax a zsúfolt Times Square-en megpróbált öngyilkos lenni, azaz elkezdett beugrálni az áthaladó kocsik elé, hátha valamelyik elüti. Elkezdett köré gyűlni a tömeg, de megérkeztek a rendőrök is, aki megpróbálták elfogni a zavart férfit.

El Pistoleros

De amikor Broadnax benyúlt a nadrágzsebébe, amiben kizárólag a pénztárcája volt, a rendőrök azt hitték hogy fegyvert fog elővenni, és azonnal tüzet nyitottak. Ez nem volt jó döntés, ugyanis közelről sem sikerült eltalálniuk a több mint 110 kilós férfit, viszont két arra járó nőt igen.

Broadnax-et elsőre kábítószer birtoklásért, fenyegetésért, és letartóztatás közbeni ellenszegülésért próbálták volna megbüntetni. Viszont az ügyészség most hozzáadná az akár 25 évre is büntethető testi sértést is, mivel "a vádlott olyan helyzetet teremtett, amiben megsérültek ártatlan járókelők".

Nem értik

Az egyik sérült nőt védő ügyvédnő szerint viszont "elképesztően szerencsétlen kihasználása az ügyészi mérlegelés lehetőségének az, hogy egy olyan embert vádolnak, aki nem sebesítette meg az ügyfelemet. A rendőrség volt az, aki ezt tette" - mondta Mariann Wang.

Broadnax ügyvédje szerint a szorongásos és depressziós férfi a tárcájáért nyúlt a rendőrök érkeztekor, utána pedig teljesen összezavarodott és megijedt, amikor elkezdtek lövöldözni rá. "Soha nem gondolta volna, hogy a viselkedése miatt a rendőrség rálő" - mondta  Rigodis Appling.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport