Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Súlyos vonatbaleset Indonéziában

2013.12.09. 10:13

Folyékony gázt szállító kamionba rohant egy személyszállító vonat hétfőn az indonéz fővárosban. Hatalmas tűzgolyó keletkezett, a vonat kocsijai felborultak, az egyik kiégett és legalább hét ember meghalt – írta az MTI a jakartai rendőrség szóvivőjére hivatkozva.

A halálos áldozatok között van a mozdonyvezető, a balesetnek körülbelül 20 sérültje van. A tüzet már eloltották, de sűrű füst terjeng a helyszínen. Az AP hírügynökség tudósítása szerint az oldalán fekszik a kiégett kocsi és egy másik.

A vonat Jakarta belvárosába tartott, amikor a baleset történt, nem sokkal dél előtt – közölte a PT KAI vasúttársaság szóvivője. A több száz utas, miután ki tudott szabadulni a kocsikból, fejvesztve, kiabálva, sikoltozva menekült a helyszínről. A roncsok alatt rekedteket a katasztrófavédők próbálják kimenteni.

A BBC szerint a kamion a Pertaminához, az indonéz állami olajvállalathoz tartozott.

Egy túlélő utas a MetroTV-nek elmondta, hogy robbanásokat halott, majd a kocsi, amelyben ült, megtelt füsttel. Másokkal együtt úgy tudott kimenekülni, hogy kitörték az ablakokat. Sok olyan utast látott, aki égési sérüléseket szenvedett.