Tanárán állt bosszút az iskolai lövöldöző

2013.12.13. 22:41

Lövöldözés volt pénteken a coloradói Araphoe középiskolában, Denver egyik elővárosában. Egy diákot életveszélyes sérülésekkel a kórházba szállítottak, és egy másik is súlyosan megsérült. A lövöldözéssel gyanúsított diák belehalt saját maga okozta sérülésébe, írja a CNN.

Grayson Robinson, Arapahoe megyei seriff elmondta, hogy valószínűleg egy tanárán akart bosszút állni a 18 éves Karl Halverson Pierson. Az iskola könyvtárosával, Tracy Murphy-vel korábban konfliktusa volt, a tanár vezette ugyanis az iskola vitacsoportját, és kizárta a fiút a csoportból. Ezért akart bosszút állni, de a könyvtáros-tanár el tudott menekülni. Ezután sebesítette meg iskolatársait. Az iskolában két Molotov-koktélt is találtak, az egyik felrobbant, de nem okozott sérülést. 

A The Denver Post című lap szerint Pierson tehetséges szónok volt, aki jól szerepelt az országos rögtönzöttbeszéd-versenyen, de az első 60 közé nem jutott be - írja az MTI. A Facebook közösségi oldalon tett bejegyzéseiben gyakran bírálta a Republikánus Párt politikáját. A fiú középosztálybeli családból származott, szülei nemrégiben elváltak.

A hatóságok minden iskolát bezártak a környéken, és a rendőrség lezárta a középiskolához vezető utakat is. Az iskola tíz mérföldre van Littletowntól, ahol Eric Harris és Dylan Klebold 12 diákot és egy tanárt lőtt agyon 1999-ben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport