Pizzákkal zaklatják a fiút, aki túl gazdag volt ahhoz, hogy börtönbe menjen

2013.12.15. 11:47

Pizzákkal zaklatják a 16 éves affluenzás Ethan Couchot, akit azért mentettek fel négy ember halálra gázolása után, mert gazdagsága és szülei rossz nevelése miatt nem érzi cselekedeteinek súlyát. A 4chan közösség tagjai most megpróbálnak a maguk módján igazságot osztani: egyikük pizzákat rendel a család otthonába, mások telefonhívásokkal zaklatják őket, írja a Dailydot.com.

A 16 éves Ethan Couch tavaly nyáron okozott ittasan vezetve súlyos balesetet Texasban, amiben összesen négy ember életét vesztette. Egy buliból tartottak haza Couch autójával, előttük az úton korábban egy baleset történt, amiben néhányan megsérültek. Az autósok közül többen megálltak segíteni, Couch beléjük csapódott a kocsijával, mind a négy segítségnyújtót megölte. Couch részegen vezette az autót.

A per végén a bíróság mindezek ellenére nem küldte börtönbe a fiút: 10 év próbaidőre bocsátotta Couchot. A bíróság ugyanis azt mondta: Couch nem tudta, mit csinál, nem volt tisztában a tettei súlyával, mert gazdag. „A családja azt érezte, hogy a gazdagság olyan privilégiumokat ad neki, hogy nincs racionális kapocs a viselkedés és a következmények között” – mondta a védelem részéről felkért pszichológiai szakértő.

A védelem a szülőket hibáztatta azért, amiért a fiukban kialakult az affluenza néven is emlegetett pszichés állapot. Az affluenza lényege, hogy valaki annyira gazdag, hogy igazán semmi sem tudja boldoggá tenni, elszakad a társadalmi értékektől és a társadalomtól, annyira csak a siker, a pénz és a csillogás, illetve ezek hajszolása érdekli, és úgy viselkedik, mint egy mentálisan zavart ember.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport