Előadás közben szakadt a plafon egy része egy londoni színházra

2013.12.19. 22:00

Magyar idő szerint este negyed tíz körül A kutya különös esete az éjszakában című darab előadása közben leszakadt a londoni West Enden található Apollo színház mennyezeti vakolatának egy része – írja a BBC. A plafonrész az erkélyen és a nézőtéren ülőkre szakadt. Az első vizsgálatok alapján a mennyezet hozzávetőleg 12 négyzetméternyi területéről hullott le a díszvakolat, és a törmelék magával rántotta a világítóberendezés tartószerkezetének egy részét is.

A szerencsétlenség lehetséges okai között felmerült, hogy az épületet villámcsapás érhette, ám ezt a szakértők később kizárták. Csütörtök este – ebben az évszakban meglehetősen szokatlan módon villámlással kísért heves zivatar vonult át London felett, írja az MTI.

Az ITV tudósítása szerint a színházban a baleset után nagy volt a káosz, sokan benn rekedtek, és por borította be a színháztermet. A színház előtt több vendég összegyűlt, közülük sokan köhögtek, néhányan véresek voltak, mások zokogtak. A mentés hamar, perceken belül megkezdődött.

A londoni mentők első közlése szerint legalább harminc sérült volt, a könnyebb sérültekkel együtt. A tűzoltók negyed tizenegy körül közölték, hogy minden bent rekedt sérültet kiszabadítottak, ugyanekkor 20-40 közé tették a sérültek számát. A Metropolitan Police fél tizenegy előtt pontosított: eszerint öt ember súlyosan megsérült, negyven könnyebben. Az öt súlyos sérültet kórházba szállították. Halottakról nem tudnak. Később  új adatokat közöltek, aszerint 88 sérült van közülük hét súlyos.

A plafon nagyjából az előadás felénél szakadt le. Egy szemtanú szerint már percekkel az eset előtt lehetett hallani recsegő hangokat. A BBC-nek nyilatkozott egy Amy Lecoz nevű szemtanú, aki az erkély alatt ült két, 16 és 19 éves gyerekével. „Az egész kupola leszakadt pont előttünk a közönségre. Minket megvédett az erkély, és rohanni kezdtünk. Az emberek sikoltoztak. Azt hittük a recsegő hangokról, hogy az előadás része. Fogtam a gyerekeim, és rohantam" – mondta. Egy másik vendég szerint „a plafon egyszerűen beesett”. Egy visszafogottabb szemtanú három-öt méter átmérőtű plafondarabot említett a BBC-nek. A Twitteren is hamar terjedni kezdett a baleset.

A darab gyerekeknek is szól, 11 éves kortól már ajánlják. Telt házzal játszották a 775 férőhelyes, 1901-ben épült színházban (a városban egyébként egy másik Apollo színház is található, Hammersmithben).

Londonban él? Van információja a balesetről? Írja meg nekünk!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport