Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint demokrata New York polgármestere

2014.01.01. 10:01 Módosítva: 2014-01-01 14:49:25

Letette a hivatali esküt New York City új polgármestere, Bill de Blasio. A polgármester néhány perccel Brooklynban lévő otthona előtt tette le az esküt. Korábban az volt a terv, hogy jóval hivatalosabb körülmények között, délben a városházán lép hivatalba egy ceremónián, amelyen Bill Clinton volt elnök lett volna a házigazda.

Bill de Blasiót két hónappal ezelőtt választották meg. Blasio az első demokrata polgármester New York City élén két évtized óta.

Michael Bloomberg tizenkét évig irányította a várost, ez idő alatt teljesen átalakította a várost, az Egyesült Államok egyik legbiztonságosabb és leginkább fejlődő városává téve azt.

Bill de Blasio felesége és két tizenéves gyermeke társaságában töltötte az év első perceit. Nagyon sok támogatója is megjelent az eseményen, közte Steve Buscemi színész, Howard Dean volt vermonti kormányzó, Patrick Gaspard volt dél-afrikai nagykövet.