Óriási hóvihar közeleg New York felé

2014.01.02. 18:38 Módosítva: 2014.01.02. 18:45

Kiterjedt hóvihar fenyegeti az Egyesült Államok északkeleti államait - írja az MTI. Az előrejelzések szerint péntek reggelre több mint 30 centiméter vastag hótakaróval fogja befedni Új-Anglia egyes területeit.

Az összetett viharrendszer a Mississippi alsó folyásától az atlanti partvidékig terjed és 100 millió ember - minden harmadik amerikai - életét nehezítheti meg. A havazás várhatóan súlyos zavarokat okoz majd a New York és Boston közötti közlekedési folyosón, az I-95-ös autópályán.

A vihar miatt csütörtökön 1123 repülőjáratott töröltek, további 1567 pedig késett. A legsúlyosabb közlekedési káosz a chicagói és a newarki reptéren alakult ki.

Az AAA autós egyesület szerint a téli ünnepek idején összesen 94 millióan keltek útra az Egyesült Államokban, akik közül sokan a mostani hétvégén fognak hazatérni.

A bostoni iskolákban péntekre tanítási szünetet rendeltek el, és feltehetően New Yorkban is sok tanuló otthon marad majd. A Minnesota állambeli Embarrassben szerdán mínusz 42 fokot mértek.

Az év első téli vihara lesz feltehetően az első próbatétel Bill de Blasio, New York szerdán felesküdött új polgármestere számára, a hóakadályok eltávolításának hatékonysága ugyanis rendszerint politikai kérdéssé válik a legnépesebb amerikai városban. New Yorkban már szerda este figyelmeztetést adtak ki a várható ítéletidő miatt.  • Tippek
  • Csok