Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Angela Merkel síbalesetet szenvedett

2014.01.06. 12:12 Módosítva: 2014.01.06. 12:49

Sífutás közben megsérült Angela Merkel német kancellár. Az 59 éves politikust Svájcban sífutás közben érte baleset még az óévben, írja a Spiegel. Egy esés miatt eltört a medencecsontja, a kancellárnak az elkövetkező három hétben minden programját és utazását le kell mondania, jelentette be hétfőn Steffen Seibert kormányszóvivő.  

Merkel a svájci St. Moritz im Engadin közelében töltötte karácsonyi szabadságát. A kancellár nem ment gyorsan, amikor elesett. Komoly zúzódást szenvedett. Később állapították meg, hogy részlegesen eltört egy csont a kismedencéjében, mondta a kormányszóvivő. Emiatt a kancellár csak segítséggel tud járni, három hétig sokat kell feküdnie, és nem ülhet repülőre.

A kormányszóvivő közlése szerint a héten ezért elmarad Merkel lengyelországi látogatása, és lemondták a luxemburgi kormányfővel tervezett berlini találkozót is. A balesettől függetlenül az új német nagykoalíciós kormány szerdai ülését a kancellár akarja vezetni. Merkel ezután nagyrészt otthonról irányítja az ügyeket.