no

Chipet reklámoztak a gabonakörök

2014.01.06. 19:14

Mégsem földönkívüliek hozták létre a kaliforniai gabonaköröket – írja a CNN. A kört egy chualari árpaföldön találták, de mint kiderült, egy mobilprocesszort próbálnak reklámozni vele. 

Jen-Hsun Huang, az NVIDIA cég vezérigazgatója egy Las Vegas-i elektronikai bemutatón vallotta be, hogy ők próbálták megtéveszteni az embereket: „A mi marketingcsapatunk áll a jelenség mögött, mely egy 94,5 méter átmérőjű gabonakör” – mondta nyitóbeszédében.

Valami folyik Chualarban

Huang ezután arról beszélt, hogy a gabonakör olyan, mint a chip, amit bemutattak: „túlvilági, mintha földönkívüliek építették volna, szinte lehetetlen módon fejlett” – mondta termékükről.

Egy hollywoodi filmes segített a cégnek megtalálni a tökéletes helyszínt, magát a kört pedig egy olyan brit csoport alkotta meg, akiknek már volt ebben tapasztalatuk.

Rejtélyes Chipes gabonakörök

Amikor megvoltak, név nélkül felhívtak több helyi újságot, azt a tippet adva, hogy „valami folyik Chualarban”. Még a Youtube-ra is feltöltöttek egy videót, amin a NVIDIA alkalmazottai különös fényeket látnak a mezőkön egy autóból kiszállva. Másnap a környéket elárasztották az újságírók és az érdeklődők.

„Az egész olyan, mint a Mikulás. Az emberek szeretnének hinni benne” – mondta a cég egyik marketingese a kampányról.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM