Olivér
4 °C
8 °C

Rodman Kim Dzsongun kórusának élére állt

2014.01.08. 13:50 Módosítva: 2014-01-08 15:53:39

Dennis Rodman volt NBA-játékos a Kim Dzsongun születésnapja alkalmából a Happy Birthday-t éneklő észak-koreaiak kórusának élére állt, írja a Reuters. A volt kosaras kedden azzal keltett felháborodást, hogy arra utalt, az Észak-Koreában fogvatartott koreai-amerikai állampolgár magának köszönheti sorsát.

„Elég szürreálisan indult" – mondta az énekről egy szemtanú, Simon Cockerell, aki szerint az egész nagyon szívből jött Rodman részéről. „Váratlan volt, és valószínűleg nem is megrendezett" - mondta. „Kim Dzsongun mosolygott, de nem úgy, mint aki számított rá."

Cockerell cége, a Koryo Tours turistákat vitt arra a bemutatómeccsre, amit a Rodman által meginvitált volt amerikai kosarasok, és az észak-koreai csapat között rendeznek. Rodman más volt NBA-játékosok és streeballosok társaságában hétfőn érkezett Phenjanba, hogy szerdán gálamérkőzést játsszon Kim Dzsongun születésnapján.

Rodman kedden élő adásban szólalkozott össze Chris Cuomóval, a CNN műsorvezetőjével, aki arra volt kíváncsi, megpróbálta-e latba vetni befolyását az Észak-Koreában több mint egy éve fogva tartott Kenneth Bae szabadon bocsátásának érdekében. Erre Rodman dühösen reagált.

A sportoló „életre szóló barátjának" nevezte Kim Dzsongunt, és úgy vélekedett, hogy látogatása „nagyszerű ötlet".

Az amerikai kormány korábban többször is elhatárolódott Dennis Rodman „kosárlabda-diplomáciájától". A játékos tavaly február óta negyedszer jár Phenjanban, ahol többször találkozott a kosárbolondnak mondott Kimmel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?