Facebookon közvetítette az otthonszülést

2014.01.09. 14:12

Az első összehúzódásoktól kezdve a Facebookon és a Twitteren közvetítette saját otthonszülését egy amerikai nő – írja a Huffington Post.

Ruth Iorio, aki egyébként a portál bloggere, cenzúrázatlanul posztolt képeket, és végig kommentálta, mi történik vele. 

„Olyan jólesik a bada konaszana (pillangópóz)”, „Sokat segít, ha mozgok. A twittelés is jó, mert eltereli a figyelmemet” – írta például.

2014-01-08-Screenshot20140107at4.49.01PM
Fotó: Ruth Fowler

Iorio gyermeke, Nye otthon született meg, majd kórházba kerültek, mert a méhlepény egy része bennmaradt. Iorio vérátömlesztést, antibiotikumot és lázcsillapítót kapott, két napot töltött bent.

„Helló világ. Basszameg, de fájt. Teljesen természetes szülés, most meg be vagyok gyógyszerezve” – írta egy kórházi képe mellé. „Szexi nagyinaciban” – kommentálta egy másik benti képét.

2014-01-07-helloworld2
Fotó: Ruth Fowler

Otthonról ebben a bejegyzésben összegezte tapasztalatait:

Még mindig nem értem, hogy Jared és én hogyan hoztunk létre egy ilyen gyönyörű, jó húsban levő 3,6 kilós egyént. Nézem szoptatáskor késő este, eláraszt a szeretet iránta. De egyben szomorú vagyok, amilyen világba beleszületett. Egy dolgot tehetünk: szeretjük és jó emberekkel, erős közösséggel vesszük körül, akik megmutatják neki az erőt, együttérzést és emberséget, ami a modern nyugati világban rengeteg emberben nincs meg. Ilyen egyszerű, nem?

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM