Francia színésznőhöz motorzhat át éjjelente Hollande

2014.01.10. 10:27 Módosítva: 2014.01.10. 10:48

François Hollande pert fontolgat egy francia magazin ellen, amely szerinte valótlanul azt állította, hogy viszonya van egy színésznővel, írja a BBC. Hollande szerint a riport a „magánélethez való jogát” sértette meg, amely őt "minden más állampolgárhoz hasonlóan megilleti". 

A Closer egy hétoldalas, képes mellékletet hozott le a francia politikus Julie Gayet-val való viszonyáról legutóbbi számában. A heti bulvárlap szerint Hollande minden éjjel átmotorozik Párizson, hogy a szeretőjénél tölthesse az éjszakát. A nyomtatott szám címlapján a politikus homályos fotója alatt ez szerepelt: „Francois Hollande és Julie Gayet – az elnök titkos szerelme".

A viszonyukról egyébként már hónapok óta pletykálnak. A L'Express hetilap is azt álllította a múlt hónapban, hogy biztonsági aggályokat vet fel, hogy csak egyetlen testőr kíséri Hollande-ot „éjszakai kalandjaira". Aki a Closer szerint egyébként még croissant-okat is vitt.

Hollande hivatalosan élettársával, Valerie Trierweiler újságíróval él azóta, hogy elhagyta a szocialista politikust, Ségolène Royalt, akitől négy gyereke is van. 

A 41 éves Gayet egy ismert televíziós és filmes színésznő, aki több mint 50 filmben szerepelt már, és először Hollande 2012-es választási kampányfilmjeiben tűnt fel. Gayet már tavaly márciusban is feljelentést tett az ügyben, kérve, hogy azonosítsák a híresztelések terjesztőit.

A Closer kiszivárogtatása után most több politikus is arra számít, hogy Hollande hivatalosan kommentálja majd az ügyet, mert idáig csak magánszemélyként, és nem mint államfő nyilatkozott. A franciák egyébként hagyományosan elnézőek a szexuális botrányokba keveredett politikusaikkal szemben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport