Friderika
9 °C
18 °C

Letartóztatások várhatók a Madeleine-ügyben

2014.01.14. 00:43

A brit rendőrség letartóztatásokat tervez Madeleine McCann eltűnésének ügyében, a csaknem hét éve folyó nyomozás során először. A Portugáliában 2007. május 3-án eltűnt, akkor hároméves lány szüleinek képviselője azt mondta a Daily Mirrornak, hogy a rendőrség készen áll gyanúsítottak őrizetbe vételére és kikérdezésére. A Scotland Yard megerősítette, hogy kérelmet küldött a portugál hatóságoknak, de nem részletezte annak tartalmát.

A Mirror ennek ellenére úgy tudja, hogy a rendőrök azzal a három betörővel akarnak beszélni, akik Madeleine eltűnésének éjszakáján több apartmant is kifosztottak a nyaralóhelyen.

A brit rendőrség tavaly júliusban indította újra a nyomozást, ezúttal a betörőkre összpontosítva. Kiderült közben az is, hogy szinte pontosan egy évvel az eset előtt láttak egy behatolót az egyik földszinti apartmanban, aki egy kiságyba bámult, de nem lopott el semmit a lakásból.

Fény derült arra is, hogy Madeleine eltűnésekor egy betörőbanda garázdálkodott a környéken, és a mobiltelefon-adatokból rekonstruálták, hogy szokatlanul sokat hívták egymást, miután a kislány eltűnését bejelentették.

A portugál hatóság – amely korábban tévesen gyanúsította a szülőket – szintén újraindította a nyomozást tavaly októberben.