Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Többen megerőszakoltak egy dán nőt Indiában

2014.01.15. 07:35

Csoportos nemi erőszak áldozata lett Újdelhi központjában egy 51 éves dán nő, aki turistaként tartózkodott az ázsiai országban – írja az MTI az indiai rendőrség szerdai közlésére hivatkozva.

A nő az indiai Nemzeti Múzeumot látogatta meg, a szállodájába tartva eltévedt a főváros központjában. Az újdelhi vasútállomás közelében kérdezősködni kezdett, hogy hogyan találna vissza a szállodájába, ekkor vették körül a gyanúsítottak.

 A BBC úgy tudja, hogy az Indiába hétfőn érkezett nőt késsel fenyegetve ki is rabolták.

Ellentmondásosak a hírek arról, hány ember vett részt a bűncselekményben. Különböző hírügynökségek hat-nyolc elkövetőről beszélnek, eközben a BBC úgy tudja, senkit sem vettek őrizetbe, a helyi sajtóra hivatkozva az a Channelnewsasia.com úgy tudja, 15 ember került rendőrkézre az ügy kapcsán.

Az eset kedd este történt, az áldozatnak a támadás után sikerült visszatérnie a szállodájába, ahonnan értesítette a rendőrséget és a dán nagykövetséget.  A nő már szerda reggel hazarepült Dániába, a rendőrség szerint az egészségügyi vizsgálatot megtagadta – írja a Times of India.

A bűnügy nagyjából egy évvel azután történt, hogy Indiában megerőszakoltak egy svájci nőt, aki férjével együtt kerékpározott az India középső részén található Madhja Prades államban. Pár héttel ezelőtt a mostani támadás helyszínén is történt hasonló eset: egy 16 éves lány állította, hogy itt erőszakolták meg, de ő később visszavonta a vallomását.

A nemi erőszak súlyos társadalmi problémája azután került Indiában reflektorfénybe, hogy Delhiben 2012 végén öt férfi egy helyijáraton megerőszakolt, majd a buszból kihajított egy 23 éves lányt, aki később belehalt sérüléseibe.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek